Çamaşır Makinesi Su Almasına Rağmen Neden Yıkama Yapmıyor?

Çamaşır Makinesi Su Almasına Rağmen Neden Yıkama Yapmıyor?

Çamaşırları yüksek devir hızında ve kolaylıkla ayarlanabilir su sıcaklıklarında yıkayan çamaşır makinelerinde zaman zaman çeşitli kullanım sorunları yaşanabiliyor. Sarıgazi Arçelik Servisi merkezimizde de çamaşır makinesi kullanımıyla ilgili olarak sıklıkla su alıp, yıkama yapmama sorunuyla karşılaşıyoruz. Çamaşır makinesinin yıkama programına uygun şekilde su alımını gerçekleştirmesinden sonra çalışmaması sorunu cihazın kullanımına doğrudan engel oluşturur. Bu nedenle en hızlı şekilde çözülmesi gereken teknik arızalar arasında bulunur.

Çamaşır Makinesinin Su Alıp, Yıkama Yapmamasının Nedenleri Nelerdir?

Çamaşır makinelerinde en sık karşılaşılan sorunların başında gelen su alıp, yıkama yapmama sorununun yaşanmasına neden olabilecek pek çok olasılık bulunmaktadır. Çamaşır makinelerinde su aldıktan sonra yıkama işleminin gerçekleşmemesine neden olabilecek arıza ihtimalleri arasında;

  • Çamaşır makinesi motor kayışının yerinden çıkması veya kopması,
  • Çamaşır makinesi motoru yanması,
  • Çamaşır makinesi motor kömürlerinin bitmiş olması,
  • Elektronik kartın arızalanması,

Şeklindeki arıza olasılıkları öne çıkmaktadır. Bu ihtimallerin dışında da arızalar söz konusu olabilse de Ataşehir Arçelik Servisi merkezimize su alıp, yıkama yapmamayla ilgili gelen şikayetlerin altında genellikle bu arızalar yatmaktadır.

Çamaşır Makinesinin Su Aldıktan Sonra Yıkama Yapmaması Nasıl Çözülür?

Çamaşır makinesinin normal şekilde su alımını gerçekleştirip, yıkama işlemini tamamlayamaması sorununun çözümü arıza olasılıklarına göre değişiklik göstermektedir. Uzman Çekmeköy Arçelik Servisi teknikerlerimiz tarafından gerçekleştirilen hassas arıza tespit işlemlerine uygun şekilde arıza onarım veya parça değişimi ile çözüm sağlanmaktadır. Çamaşır makinesinde;

  • Motor kayışının kopması,
  • Elektronik kartın arızalanması,
  • Akım taşıyan kabloların yanması/işlevini kaybetmesi,
  • Motorun yanması,

Durumlarında hem kaliteli hem de ekonomik çözüm oluşturması için doğrudan parça değişim işlemi uygulanır. Bu sayede Arçelik Servisi onarım müdahalelerinin ardından çamaşır makinesinde tam performanslı ve uzun ömürlü bir kullanım güvencesi oluşturulabilmektedir.

Çamaşır makinesindeki motor kayışı, elektronik kartı, elektrik kabloları ve makine motoru şeklindeki teknik parçalar için değişim işlemleri orijinal Arçelik yedek parçaları ile gerçekleştirilir. Bu sayede dayanıksız ve uygun olmayan yedek parçaların doğurabileceği performans sorunları veya arıza tekrarlarının söz konusu olmaması da güvence edilmiş olur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir